Lainaa.com

Yleinen

Isänpäiväkakku

12.11.2012, verkku

Kakkuarvostelu:
Maku: 9
Ulkonäkö: 10
Hyvää: Maku erinomainen, hyvän näköinen kakku
Huonoa: Kakku olisi voinut olla kosteampi

Isänpäivänä tuli siis tehtyä kakku isälle. Päälle laitoin persikkalohkoja,marianne crush- ja turkinpippuriarouhetta.
Välissä on kermavaahto,mustikka,mansikka seos, johon laitettiin yksi liivatelehti ”sulatettuna” veteen. Väliin laitoin lisäksi vadelmahilloa ja toisessa välissä on vadelmahillon lisäksi vielä banaanisiivuja. Kostutuksen tein kakkuun maidolla. Kakkupohja oli kuuden munan pohja. Ohje kakkuun pohjineen kaikkineen on tuossa alapuolella.

Veeran mustikka-mansikkakakku

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1 1/2prk vispikermaa
0,5l mansikoita
2-3dl mustikoita
1liivatelehti
0,5dl vettä
4rkl vadelmahilloa
1banaani

Kostutukseen:
maitoa

Kuorrutus ja pursutus:
2 1/2prk kermaa
1/4ps Marianne crush-rouhetta
1/4ps Turkinpippuri-rouhetta
1/2prk viipaloituja persikoita
muutama pehmeä kultainen koristehelmi

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 20cm:n kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ja kääri se sitten tuorekelmuun ja laita pakastimeen n.1 tunniksi. Ota kakkupohja huoneenlämpöön ja anna sulaa n. 5min. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Kostuta ensiksi vain yksi kerros ja levitä sen päälle vadelmahilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla ja sokerilla. Sekoita kermavaahdon joukkoon mustikat ja neljään osaan pilkotut mansikat. Sekoita. Laita liivatelehti kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta vesi ja sekoita siihen sitten puserrettu liivatelehti. Sekoita. Lisää vesi-liivatelehti liuos kermavaahtoseoksen sekaan ja sekoita. Kaada seoksesta puolet vadelmahillon päälle ja levitä.

Laita kermavaahtoseoksen päälle taas yksi kerros kakkupohjaa. Kostuta. Lisää vadelmahillo, pilkottu banaani ja kermavaahtoseos. Laita päälle vielä yksi kerros kakkupohjaa ja kostuta se. Anna kostua jääkapissa yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kakun päälle ja reunoille. Pursota vielä kermavaahtoa reunoille. Laita kakun reunoille vuorotellen persikkasiivu ja koristehelmi. Keskelle kakkua ripottele rouheita ja tarjoile.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *