Tässä ohje ihanaan mansikkasorbettiin ja mansikkakastikkeeseen. Molemmat tosi helppoja. Mansikkasorbetin tein pakastimessa ja noin puolen tunnin välein 3 kertaa vatkasin sähkövatkaimella läpi ja hyvää tuli. Tietenki jos omistaa jätskikoneen voi sorbetin tehdä jätskikoneella ja antaa massan pyöriä koneessa noin tunti.
Mansikkasorbetti (Ilman jäätelökonetta)
4-6 annosta
2 munan valkuaista
1 dl tomusokeria
200 g mansikkasosetta (=500g pakastettuja mansikoita)
Käytä valmista mansikkasosetta tai soseuta kohmeiset mansikat. Soseen tulee olla vielä kohmeista ja kylmää.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri, sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon mansikkasose, vatkaa seos tasaiseksi.
Laita seos mielellään kulhossa pakastimeen, suojaa kelmulla tai kannella.
Vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran. Anna seoksen jäätyä noin vuorokausi.
Käytä sorbetti muutaman viikon kuluessa.
Tarjoa sorbettia mansikkakastikkeen kanssa.
Mansikkakastike
0,5 l mansikoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai paseeraa ne sileäksi soseeksi eli puserra sihdin läpi.
Keitä vettä ja sokeria noin 15 minuuttia.
Yhdistä liemi soseutettuihin tai paseerattuihin mansikoihin ja sekoita kastikkeeksi.
Vinkit:
Voit tehdä marjakastikkeen muistakin marjoista kuin mansikoista, esim. vadelmista.
Marjakastike sopii erinomaisesti juustokakun lisäkkeeksi tai jäätelön kastikkeeksi.