Tässä on ohje helppoon mutta hiukan erilaiseen ruokaan. Kuva ei ole kovin hyvä, mutta maku oli hyvä ja ainakin itseä ja perhettä mielytti. Pidin tästä ohjeesta myös koska ihan arkisista aineista saa vähän erilaisemman ruoan. Jos pakastimessa kaupan perunasipulisekoitusta voi toki sitäkin käyttää,laittaa sitä vain sen verran mitä ohjeessa onyhteensä perunaa ja sipulia.
Bolognan perunavuoka
annoksia: 4
aika: yli 60 min
1 ps(500g) perunasuikaleita (pakaste)
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ps (200g) sipulikuutioita (pakaste)
2 rkl juoksevaa rasvaa
1rs (400g) jauhelihaa
1 ps(250g) kasvissuikaleita (pakaste)
1prk (n.390g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
3dl vettä
1/4tl mustapippuria
2dl emmental-mozzarellaraastetta
1. Voitele uunivuoka. Levitä vuokaan perunasuikaleet ohueksi kerrokseksi.
Mausta suolalla ja piipurilla. Nosta vuoka uunin alimmalle tasolle ja kytke uuni 200 asteeseen.
2. Kuullota sipulikuutiot rasvassa. Levitä sipulit tasaisesti perunakerroksen päälle. Pane
vuoka takaisin uuniin ja anna kypsyä kastikkeen valmistamisen ajan, noin 15 minuuttia.
3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kaada joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota muutama minuutti.
Sekoita joukkoon tomaattimurska tai paseerattu tomaatti,vesi ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Ota perunat uunista kun sipulit alkavat saada väriä. Levitä jauhelihakastike perunakerroksen päälle.
Ripottele päälle juustoraaste ja kypsennä noin 30 minuuttia.