Tämän ihanampaa jälkiruokaa et mielestäni löydä. Itse aivan rakastan appelsiinejä ja varsinkin nyt tammi-helmikuussa kun appelsiinit ovat parhaimmillaan olemme syöneet niitä aivan mahdottoman paljon. Valkosuklaa ja appelsiini ovat todella hyvä hyhdistelmä. Jälkiruoan päälle itse kuorin appelsiinilohkoja. Tekiminen vaatii monien kulhojen sotkemisen mutta tekeminen on vaivan arvoista, koska jos pidät appelsiinistä ja valkosuklaasta pidät tästä. Kaikki jotka söivät tätä minun tekemäni tykkäsivät kauhean paljon. Tämän parempaa ohjetta et mielestäni tästä blogista löydä. Jääneistä munanvalkuaisista voit tehdä kahvipöytään vaikkapa marenkeja.
Appelsiininen valkosuklaavaahto
6 annosta
4 munankeltuaista
2 rkl sokeria
250g valkosuklaata
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 dl kuohukermaa
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna varovasti pienessä kattilassa appelsiinin mehu ja kuoriraaste hyöryäväksi ja lisää joukkoon paloteltu valkosuklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää suklaa massa keltuaisvaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota lopuksi kerma ja kääntele se suklaaseoksen joukkoon. Jaa seos maljoihin ja säilytä jääkaapisa tarjoiluun asti.