Tämä on todella hyvän makuista ja helppo tehdä.
Brita-kakku
Pohja:
125 g voita
1 dl taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 valkuaista
1 ½ dl mansikkatomusokeria
Täyte:
250 g vaniljarahkaa
150-200 g pakastemarjasekoitusta tai tuoreita marjoja
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla.
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria.
Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.