Anteeksi surkea kuva. Kuvassa focaccia näyttää huonolta mutta todellisuudessa se on todella hyvää.Focaccia on ihanan makuinen leipä, joka on kotoisin Italiasta. Focacciaan voit laittaa minitomaatteja, mozzarellaa, oliiveja tai vaikkapa kaikkia noista ihan oman maun mukaan. Focaccia on helppo tehdä ja on edellä mainittujen tekstien mukaan myös todella herkullinen.
Focaccia uunipellillinen
3 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
10-15 kpl kirsikkatomaatteja tai tomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja
20 kpl kivettömiä oliiveja
Voiteluun: oliiviöljyä
Pinnalle: sormisuolaa oman maun mukaan
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa.
Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
Paloittele ja tarjoa lämpimänä.