Lainaa.com

Yleinen

Leipomisia ja ruoanlaittoa

01.12.2012, verkku

Hei!
Minulla on nyt jäänyt tämä blogin päivittäminen kokeiden takia,mutta nyt laitan tänne useamman kuvan ja reseptin mitä olen kokeillut.Kaikki nämä alapuolella olevat reseptit onnistuivat hyvin ja olivat erittäin hyviä.
1. Herkullinen ja helppo kakku, ensimmäinen kuva ylhäältä päin.
2. Pizzat,ei ole kuvaa
3. Jauheliha-texmexpiiras, toiseksi ylimmäinen kuva.
4. Kanafajitas ja guacamole, ei kuvaa
5. Marenkirulla, alimmainen kuva

1. Helppo ja herkullinen kakku
Pohja:
4 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Täyte:
1prk vispikermaa
1prk maitorahkaa
1/2l mansikoita
sokeria oman maun mukaan
Päälle:
1prk vispikermaa
sokeria
turkinpippurirohetta ja mariannerouhetta
pehmeitä kultahelmiä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa.
3. Lisää kuivat aineet kaapimella sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
4.Kaada leivinpaperilla päälystetylle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
5. Kokeile hammastikulla pohjaa ja jos taikinaa ei tartu siihen ota pois uunista ja kumoa leivinpaperin päälle.
6. Anna jäähtyä.
7. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi,lisää maitorahka,sokeri ja mansikat. Sekoita.
8. Halkaise pohja kahtia ja nosta toinen puoli esim. tarjoittimelle. Kostuta maidolla.
9. Levitä täyte pohjalle joka on tarjottimen päällä, nosta toinen pohja päälle. Kostuta myös toinen pohja.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
11. Levitä kakun päälle ja koristele helmillä ja rouheilla.
12. Tarjoile.

2. Pikkupizzat
Itse laitoin täyteiksi jauhelihaa ja meetvurstia, täyteet voi tietysti valita itse. Näitä olen tehnyt jo monta kertaa ja aina menevät kuin ”kuumille kiville.”
Kopioin tähän netistä löytämäni ohjeen, josta tein pohjan. Pizzoista tulee tosi hyviä ja tästä taikinasta voi tehdä myös isoja pizzoja. Tomaattikastikeen voi tehdä pizzoihin esim. sekoittamalla pizzapyreetä ja paseerattua tomaattia.

16 kpl
Taikina:
2½ dl vettä
25 g hiivaa (½ pkt)
(1 tl sokeria)
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
5½-6 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte:
chilikastiketta (tai ketsuppia)
tomaattiketsuppia
pizzamaustetta
n. 300 g (pakaste)katkarapuja
n. 200 g (pakaste)maissia
n. 300 g (pakaste)parsan paloja
n. 200 g (säilyke)herkkusienen paloja
n. 150 g parmesan- tai mozzarellajuustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, (sokeri) ja suola ja alusta hyvin Durumvehnäjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 palaan. Pyöritä palaset pulliksi ja kauli pullat pieniksi pyöreiksi pizzapohjiksi (halkaisija n. 12 cm). Durumvehnäjauhoja on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppoa käsitellä ja se pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin. Anna pizzapohjien kohota 20-30 min uunipellillä leivinliinalla peitettyinä.

Levitä jokaiselle kohonneelle pizzapohjalle noin 1 rkl chilikastiketta ja 1 rkl ketsuppia. Ripottele päälle pizzamaustetta, katkaravut, maissin, parsan ja herkkusienen palat sekä juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi n. 15 min.

Samasta taikinasta voi valmistaa myös 4 isoa pyöreää pizzapohjaa käyttäen edellä mainittuja täytteitä tai omia suosikkeja.

3. Jauheliha-texmexpiiras
Ohjeestä tulee piirakkavuoan kokoinen piirakka, uunipellilliseen tuplaa aineet.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 dl kermaa tai vettä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Täyte:
1 rkl öljyä
200 g jauhelihaa
1 punasipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas paprika suikaleina
taco- tai burritomaustetta maun mukaan
1/2-1 purkki salsakastiketta
1 rkl jalapenoviipaleita
1 dl kermaa
2 munaa
100 g kirsikkatomaatteja
150 g juustoraastetta

Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää nopeasti sekoittaen neste ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Painele taikina halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle (voit käyttää myös reunallista suorakaiteen mallista uunivuokaa).
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Kuumenna öljy pannulla.
Paista jauheliha ja sipulisilppu kauttaaltaan.
Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet.
Mausta taco- tai burritomausteella.
Lisää pannulle salsakastike, jalapenoviipaleet, kerma ja munat. Sekoita.
Kaada seos piiraspohjan päälle. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

4.Kanafajitas ja guacamole
6 annosta

1 rkl öljyä
300 g Kariniemen Kananpojan fileesuikale hunaja-chili
1 iso sipuli lohkoina tai 3 kesäsipulia varsineen
1 paprika suikaleina
3-4 rkl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 tl tacomaustetta
1 punainen chilipalko hienonnettuna
1 säilykepurkki valkoisia papuja valutettuna
1 rkl siirappia
500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

Guacamole
2 kypsää avocadoa
1 limen mehu
1 tomaatti
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1/2 punainen chilipalko
1/4 tl suolaa

Lisäksi
6 kpl pehmeitä tortilloja
ranskankermaa tai smetanaa
salaattia
kurkkua

Kuumenna öljy pannulla.
Paista Kananpojan hunajachili fileesuikaleet kauttaaltaan.
Lisää joukkoon sipulilohkot, paprikasuikaleet ja hienonnetut valkosipulin kynnet.Kääntele hetken aikaa.
Mausta tacomausteella.
Lisää chili, valutetut pavut ja siirappi, sekä paseerattu tomaatti tai tomaattimurska.
Kuumenna.

Valmista guacamole.
Halkaise avocadot ja kierrä kivet irti kuorista.
Koverra avocado lusikalla kuoresta kulhoon.
Purista joukkoon limen mehu.

Kuori tomaatti veitsellä tai kalttaa tomaatti ensin. (Kalttaus: kuumenna vettä kattilassa ja vedä tomaatin päälle ristikkäisviilto. Laita
tomaatti kiehuvaan veteen ja nosta se pois kun kuori alkaa irrota tomaatista. Kuori tomaatti)
Lisää loput ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla tasaiseksi tahnaksi.

Täytä hieman lämmitetyt tortillat kanatäytteellä ja kääri rullalle.
Tarjoa seuraksi salaattia, kurkkua, guacamolea ja ranskankermaa.
Voit laittaa täytteet halutessasi myös tortillan sisälle.

5.Marenkirulla
Helppo ja hyvä.

Marenkirulla
n. 6 annosta

4 munanvalkuaista
2 dl Siro sokeria tai taloussokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa tai vaniljavaahtoa
1 rkl mansikanmakuista tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

mansikoita ja vadelmia (tuoreena tai pakasteena)

Koristeluun:
mansikoita ja vadelmia
tomusokeria

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeri koko ajan vatkaten.
Levitä marenki leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kumoa marenkilevy leivinpaperille.

Vaahdota vispikerma ja mausta se mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto marenkilevyn pinnalle ja ripottele joukkoon mansikoita ja vadelmia.
Kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

Siirrä varovasti tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla marjoilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *