Omenapiirakan tekemiseen varmasti moni saa idean kun vilkaiseen pöydälle ja huomaa että siellä on omenoita joille pitäisi keksiä käyttötarkoitus. Se ajatus minullekin tuli mieleen kun pöydällä oli noin seitsemän omenaa. Piirakasta tulee pellillinen ja oli todella hyvää. Vähän sen kanssa vaniljavaahtoa ja hyvää kahvihetkeä! 🙂
Omenapiirakkaa pellillinen
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia
Säädä uuni 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.