Unohdin ottaa tästä erittäin maukkaasta ruoasta kuvan. Vaikka nimi onkin pekoniruukku ohjeen voi tehdä myös ilman pekonia jolloin nimi on vaikka broileriruukku. Molemmat vaihtoehdot ovat todella hyviä, olen testannut itse broileriruukkua ja äitini on tehnyt eläessään monta kertaa pekoniruukkua. Ihan normaalit raaka-aineet mutta tulee kyllä vähän erilaisempi ruoka kuin yleensä. Elikkä ei muuta kuin kaikki lukijat nyt mars kauppaan ja kärryyn pekonia, broileria, ananasta ja ruokakermaa, muut aineet varmaan kotoa löytyykin. 🙂
Pekoniruukku
4 annosta
passiivinen 30-60 min
aktiivinen 20 min
150g pekonia
1 sipuli
400g broilerinsuikaleita
1-2 valkosipulinkynttä
1/2-1 tl yrttisuolaa
1/2 tl pippurisekoitusta
1 tl basilikaa
1tlk ananaspaloja
1 prk (2-2 1/2dl) ruokakermaa
1. Ruskista pekonisuikaleet,hienonnettu sipuli ja broilerisuikaleet.
2. Sekoita uunivuoassa kaikki aineet yhteen.
3. Kuumenna 200 asteessa n.30-60 minuuttia.
4. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.