Nämä rieskat on todella hyviä. Näiden tekoon menee vain muutama minuutti jonka lisäksi tietenkin rieskojen taputteleminen ja paisto. Mitään näin helppoa leipäohjetta en ole koskaa tehnyt. Vähän kuuman rieskan päälle voita niin on valmiina ihana leipä vaikkapa puuron tai keiton kanssa.
Porkkanarieskat
alle 30 min
15 kpl
1pkt (500g) Pirkka porkkanasosetta
1/2 tl suolaa
n. 2 1/2-3 dl ruisjauhoja
n. 2dl vehnäjauhoja
1. Sekoita suola porkkanasoseen joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi ja ohuiksi rieskoiksi(halkaisija n.10 cm).
Paista rieskat uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.
3. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.