Lainaa.com

Yleinen

Ruisruudut

16.02.2013, verkku

Olin eräänä perjantaina mummolassa veljieni kanssa ja minulle tuli kauhea himo leipoa jotain. Aikani kaappeja tutkittuani löysin ruisjauhopussin ja keksin että teen ruisruutuja. Ohje on erinomainen ja mikä sen ihanampaa iltapalaa kuin lämmin ja tuore leipä vähän voita,juustoa ja kurkkua päälle. Jos huomaat että leipäkorisi tai leipälaatikkosi on aivan tyhjä eikö tee mieli lähteä kauppaan niin tee ruisruutuja. Et edes sotke paljoa astioita ja hyvää on. 😀

Ruisruudut pellillinen
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
1 ps kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää
suola,sokeri ja öljy. Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen
ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele
taikinan pinnalle reilusti ruisjahuoja ja taputtele n. 1cm:N paksuiseksi
levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna taikinan kohota liinan alla
30-40 min. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *